Logga in på Skira

För att kunna använda Lumen och ta del av Prisportalens data så behöver du lägga upp ett konto hos Skira. Så här går det till:

Gå in på www.skira.com. Där kan du helt avgiftsfritt registrera ett konto genom att klicka på den gröna knappen ”Registrera dig” i övre högra hörnet. Skulle du redan ha ett konto hos Skira går du förstås in via det.

Den som behöver skapa ett konto väljer knappen ”Skapa konto” och fyller i kontaktuppgifter samt leverantörsinformation. Skiras system är skapat för handel med spannmål, så för att lägga upp ett konto måste man svara på frågor som mest har med spannmål att göra. Frågorna är obligatoriska, så kämpa på med svaren även om de känns irrelevanta för den som främst är nötköttsproducent 😉

Du kommer också att kunna välja om du vill logga in med lösenord eller med BankID.

När det är klart släpps du in under fliken Auktioner och väljer där i menyn till vänster ”Lumen Prisverktyg” samt ”Nationella Priser”. På nästa sida väljer du kategori ”Nötkött” och ser då prisstatistiken för Ungtjur som ligger som förinställt val.

Nu kan du välja att se priser för andra djurkategorier eller andra tidsspann genom att klicka på de olika filterinställningar som finns.

Läs vidare: